uloz.to
Zdroj obrázku: Uloz.to

Ulož.to končí na Google Play

3 min čtení

Platforma Ulož.to je buďto milována nebo nenáviděna. Nic mezi tím. Momentálně její provozovatelé čelí komplikaci, protože byla jejich aplikace odstraněna z obchodu Google Play. Jak informoval sever Lupa.cz, stalo se tak na základě podnětu společnosti Weemazz.

Česká společnost Weemazz se specializuje na monitorování českých datových úložišť, přičemž cílí na nelegálně sdílený obsah především českých televizních stanic a online platforem, jako je Voyo.cz. Její představitelé požádali Google o smazání aplikace z obchodu s tím, že se v úložišti denně objevují tisíce souborů s autorsky chráněnými díly. Google této žádosti vyhověl.

Podle ředitele FTV Prima se jedná o krok, který jen potvrzuje, že Ulož.to porušuje práva autorů v masivním měřítku. „Pevně věříme, že nám v ochraně autorských práv začnou konečně pomáhat i čeští zákonodárci, soudy a další instituce, protože účinná ochrana proti pirátství je nutnou podmínkou dalších investic do zkvalitňování filmové a televizní nabídky.” V podobném duchu se vyjádřili i zástupci dalších společností, jako je Nova, Česká televize, HBO nebo Seznam TV.

Na serverech platformy Ulož.to se nachází miliony souborů. Velkou část z nich tvoří filmy, seriály, titulky nebo hudba.

Ulož.to má stále aplikaci na App Store. Zda bude Apple následovat Google, zatím není jasné, nicméně nepřístupnost aplikace v oficiálním obchodě nutně neznamená, že budou služby Ulož.to uživatelům nedostupné. Platforma je prostřednictvím svých webových stránek stále plně přístupná.


Napsat komentář

Your email address will not be published.

Předchozí článek

Řešíte, jak být soběstační? Máme několik základních tipů

Další článek

Roskomnadzor se chystá zablokovat YouTube. Ruští influenceři přijdou o finance

Další čtení